Over

Gevoelvoorhumus.nl is een blog over humus, composteren, aarde, een gezonde bodem en de natuur om ons heen. Dat is belangrijk want in de bodem groeit voedsel en daar zijn wij weer afhankelijk van!

Humus of Hummus?

En dan nog een belangrijke vraag… Is het nu Humus en Hummus. Het zijn allebei bestaande termen. Alleen met Humus wordt

Met Hummus wordt een gerecht bedoeld dat gemaakt van kikkerrweten. De verwarring is ontstaan omdat Hummus vaak geschreven wordt als Humus. Maar Hummus, het gerecht wordt officieel geschreven met twee m’en. Overigens is hummus een van lievelingsgerechten. Het is een puree dat bestaat uit kikkererwten, knoflook en tahin. Het is een heerlijk dip dat je lekker kunt eten met  Turks brood.

En hoe maak je Hummus eigenlijk?

Het is heel simpel om hummus te maken. Hieronder een recept dat ik op You  Tube vond .

En wat is dan Humus?

Humus, waar het in dit blog over gaat, is de laag dode plantenresten in een bos. Het is organisch materiaal in de bodem, dat is ontstaan door ontleding van plantaardige en dierlijke afvalstoffen. Wikipedia omschrijft het als volgt:

“Humus of teelaarde,  is het het traag afbreekbare deel van organische stof in de bodem. Het gaat hierbij om dood materiaal, van plantaardige en in mindere mate van dierlijke oorsprong (uitwerpselen van bodemfauna), waarbij de specifieke celstructuur van de oorspronkelijke bestanddelen door eerdere biologische afbraak reeds verloren is gegaan. Dit gehomogeniseerde karakter onderscheidt humus van de strooisellaag.”

Ook over humus hebben we een filmpje gevonden. Check het hieronder.

Een reactie plaatsen