BuurtBuik: Samen gratis eten tegen voedselverspilling

BuurtBuik is een initiatief om voedselverspilling tegen te gaan en om tegelijkertijd buurtbewoners gratis een heerlijke maaltijd voor te schotelen. Voedsel verbindt!

BuurtBuik tegen voedselverspilling

Wist je dat we jaarlijks voor 2,5 miljard euro aan voedsel weggooien. Dat is ongeveer 340 euro per huishouden dat we zomaar de vuilnisbak in laten verdwijnen. En dat is  nog niet alles, want ook producten, groothandel, horeca en supermarkten gooien 2 miljard euro aan voedsel per jaar  in de afvalbak. Het initiatief BuurtBuik steekt daar een stokje voor en gaat voedselverspilling tegen en brengt tegelijkertijd mensen samen.

BuurtBuik
BuurtBuik: Samen eten teven voedselverspilling. Bron foto: Pxhere

Hoe werkt BuurtBuik?

De vrijwilligers van BuurtBuik halen overvloedig eten op bij supermarkten, winkels en restaurants en bereiden er een maaltijd van. Iedereen is welkom om aan te schuiven. Elke keer is het weer een verassing wat er op tafel staat, want je weet namelijk nooit wat de opbrengst van de dag zal zijn! Als het eten gereed is, is iedereen die wil welkom om aan tafel aan te schuiven. Want naast lekker eten, gaat het bij BuurtBuik om verbinding en om de gezelligheid.

Bekijk hieronder de video van BuurtBuik.

Waar vind je BuurtBuik?

Amsterdam telt al zeven BuurtBuik locaties waar wekelijks een gezamenlijke maaltijd tot stand komt. Waar en wanneer de restaurants geopend zijn, kun je op de site nalezen. Binnenkort openen er ook vestigingen in Utrecht en Eindhoven. Voor Utrecht is zelfs een crowdfundingscampagne opgestart. Ga naar Voor je Stadsie om een bijdrage te leveren.

Meer informatie vind je op de site van BuurtBuik, of op Facebook.

Bronnen:  Het KanWel, Het Nieuws van de Vooruitgang

Een reactie plaatsen